Afyon Dinar Karahacılı Köyü

Afyon Dinar Karahacılı Köyü

Karahacılı köyü haberleri için tıklayın! Köy hangi ilimizdedir? Köyde kaç kişi yaşamaktadır? Köyümüze özgü yemekler hangileridir? Afyon Dinar Karahacılı köyüne nasıl gidilir? Bu yıl vefat edenler kimler?

Köyde kaç kişi yaşamaktadır?

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Karahacılı, Afyonkarahisar iline 125 km, Dinar ilçesine 15 km Denizli iline 100 km uzaklıkta anayol üzerinde bir köydür.Köyün iklimi, Geçiş iklimi görülmektedir. Akdeniz iklimi ve karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Karahacılı Dinar ilçesinin büyük köylerinden birisidir.

Köyün nüfusu:
2000    649
1997    659
2007 de nufus ıkı katına cıkarak tam 1253 kısı bu koyde yasamaktadır...

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarımda genelde kimyon,arpa,buğday ve nohut ekimi yapılmaktadır.Ayrıca köy halkı hububat biçim sezonunda köy dışında saman yaparak ekonomik gelir sağlarlar.geniş meralara sahip köyde son yıllarda büyük baş hayvancılığın yanında küçükbaş hayvancılığıda önem kazanmaktadır. 2015 yılı itibari ile köyde büyük baş hayvancılığı ve süt üretimi hızla önem kazanmıştır...

Köyde, ilköğretim okulu vardır.Ayrıca taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca köyde iki camii de mevcuttur.


 

 

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Karahacılı köyüne özgü yemekler hangileridir? 

Karahacılı köyü resimleri, Videoları, facebook , geçim kaynağı nedir? Düğünler nasıl yapılır? 
 
Dinar ilçesinde doğan ünlüler?
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.