Afyon Dinar Pınarlı Köyü

Afyon Dinar Pınarlı Köyü

Pınarlı köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin dinar ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Pınarlı, Afyonkarahisar ilinin Dinar ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı eskiden yaşamış bir savaş gazisinden gelmektedir esasen Nuri Gazi olup zaman içinde norgas ismini almıştır densede Dinarın tarihine bakıldığında Orgas isminde dört adet pınar gözesinden birisidir norgas.

Ama bilinçsizce şu an ki düzenlemeler pınarlı diye değiştirmiştir. inşallah bu yapılan yanlışlık çabuk farkedilip eski ismi norgas olarak tekrar verilir.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

YÖRÜK OĞUZ TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Pınarlı bir Yörük Türkmen köyü olup, aşırı olmasada Yörük adetleri vardır. temel geçim kaynağı hayvancılık ve tarımdır. buna müteakip gölet suyundan yararlanılarak sebzecilik ön plandadır.

Afyonkarahisar iline 116 km, Dinar ilçesine 6 km uzaklıkta bir orman köyü ve yayladır.müze haritalarında sit alanı olarak geçmektedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2000    373
1997    396

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır ve yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ama kullanılmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.