Afyon Dinar Yaylaköy

Afyon Dinar Yaylaköy

Yakaköy hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin dinar ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yakaköy, Afyonkarahisar ilinin Dinar ilçesine bağlı bir köydür.SEYDİ ile MELEK adlı kişinin ilk burada evlenip oturdukları rivayeti ile birlikkte.YÖRÜK KÖYÜ OLDUĞU VE Çakallar,Girenizli ve horzum YÖRÜKLERİNDEN OLDUĞU BİLİNİYOR.

Köyün eski adı Seydimelek'tir.köy kızıllı, muratlı, keklicek gibi köylerden göç almıştır. KÖYÜN İLERİ GELENLERİ VE ÇOĞUNLUĞUNU ÇAKALLAR SÜLALESİ OLUŞTURMAKTADIR...

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün düğün geleneğinde cuma günü düğün yemeklerini yapmak için dağa oduna gidilirdi.o gün akşamı dağa oduna gidenlere içki de dahil olmak üzere damat tarafından ziyafet çekilirdi.

Düğün çalgıcılarıda bu davette olur davetin keyfini bir kat daha arttırırlardı.cumartesi günü misafirler karşılanır akşam için maşala(gece avluda büyük ateş) dediğimiz düğünün en büyük eğlencesi yapılırdı.

Misafirler evlerde ağırlanır pazar günü de gelin alınması sonrası düğün tamamlanırdı.düğn yemekleri olarakta düğün çorbası, et yemeği,pilav ve irmik helvası ikram edilirdi...

Afyonkarahisar iline 117 km, Dinar ilçesine 7 km uzaklıktadır.köy çivril-uşak yolu üzerinde dinardan çıkışta ilk köydür.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2000    129
1997    123

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.