Afyon Dinar Yeşilçat Köyü

Afyon Dinar Yeşilçat Köyü

Yeşilçat köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin dinar ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yeşilçat, Afyonkarahisar ilinin Dinar ilçesine bağlı bir köydür.Köyün ilk adı EBER'dir. Cumhuriyet sonrası yukarıdan yeşil bir çat şeklinde görüründüğünden Yeşilçat ismini almıştır.

YÖRÜK KÖYÜDÜR AYDIN SÖKE VE TOROSLARDAN GELEN SARIKEÇİLİ YÖRÜKLERİNDEN OLDUĞU RİVAYET EDİLİR kısaali ve kardeşi hacıdeştevan tarafından ilk oba şeklinde kurulduğu söylenir.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün yemekleri et haşlama,oğlak kavurma,etli nohut,bulgur pilavı,pirinç pilavı,yayla çorbası,irmik helvası, ve tarhana çorbasıdır.Köyün yöresel hamur işleri olarak gözleme,haşhaşlı ekmek,yumurtalı bükme ve yufka ekmeği yapılır.

Düğünleri köy düğünleri olarak yapılır ve geleneksel dinar yöresi ait türküler eşliğinde olur.

Afyonkarahisar iline 120 km, Dinar ilçesine 9 km uzaklıktadır. Sırtını halen orman müdürlüğünce artırılmakta olan gür ormanlık alana dayamıştır.Köyün ormaklık kısımları yeni dikilmiş olan fidanlarla yeşillik alan olarak bakıma alınmıştır.

Köyün üst kısmında mevcut olan köy barajı yağmurlar düzenli olduğu zamanlarda köyün su ihtiyacını düzenli olarak karşılamaktadır.Köy barajı gerekli görüldüğü takdirde yeterli bakım işlemleri yapılmaktadır. Hoş piknik alanlarına sahiptir birçok asırlık cevizlerin altında.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2007    381
2000    387
1997    381

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.gül en önemli geçim kaynaklarındandır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.