Afyon Emirdağ Aşağıaliçomak Köyü

Afyon Emirdağ Aşağıaliçomak Köyü

Aşağıaliçomak köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Emirdağ ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Aşağıaliçomak, Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesine bağlı bir köydür.Köy 1920'li yıllarda Davulga beldesinden ayrılarak kurulmuştur. Oğuzların Karabağ aşiretinden gelirler. Davulga'nın tarihi; 1691-1696 Osmanlı aşiret iskanı ile yerleştirilmişlerdir. Azerbaycan'ın Karabağ ve Gence bölgesinden, geldikleri söylenmektedir.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Karabağ Azerbaycan Oğuz Türkleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Köyün gelenek, görenekleri: Düğünlerde damat kaçırma, damadın ayakkabısını kaçırma, bayrak kaçırma, gelin arabasının önüne koç çıkarma,gelini alıkoyma, gelinin başına darı saçma gibi gelenekler vardır. Köyün yemekleri: Yaprak sarması, topalak, kuymak, tarhana, bulgur pilavı, dumbul

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Afyonkarahisar iline 124 km, Emirdağ ilçesine 56 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2000    195
1997    173

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır.sınıflar bitişik olup beşinçi sınıfa kadardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stebrize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.