Afyon Emirdağ Avdan Köyü

Afyon Emirdağ Avdan Köyü

Avdan köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Emirdağ ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Avdan, Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesine bağlı bir köydür.Köy ismini Köyün ortasında dagınık halde akan sudan almaktadır önceleri avgan olarak bilinmektedir daha sonraları su bir araya getirilip Çesme halini aldıktan sonra AVDAN ismini almıştır.

Köyün eskilerinin karabag dıye bır boydan geldiği söylenmektedir.köklü sulaleleri Alı uşağı,Muslu uşağı,Ehmet uşağı,olarak bilinmektedir.Bu üç sulalelerin kardeş oldukları söylenir.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün en ünlü yemekler Köyün kurucusu AVDAN lı ALI sı dır.Alı nın üç oğlu vardır, bunlar çolak mehmet, kör muslu,kör omardır. Köy bahar aylarında otların yeşermesiyle yeşil avdan diyede anılır.kömbe, cıllı, bulamaç, pampı, sarma, kuymak,topalak, erişte, oymaç, mıhlama, tirit'tir.Afyonkarahisar iline 104 km, Emirdağ ilçesine 34 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün nüfusu:
2011    20
2000    50
1997    85
2011 YILI itibarıyla köyde yasayan nufusun 20 kişi olarak bilinmektedir.

Köy nüfusuna kayıtlı çoğu aile Eskişehir ilinde ikamet etmektedir. Eskişehir'de 2000'e yakın Avdan'lı bulunmaktadır. Özellikle Fevzi Çakmak, Şarhöyük, 71 Evler ve Emek Mahallelerinde yerleşmişlerdir.

Eskişehir'e yerleşmiş olanlar çoğunlukla yaş sebze meyve satıcılığı ve Eskişehir Taşıyıcılar Kooperatifine kayıtlı nakliyecilik yapmaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Eskişehir de göç eden Avdan lılar genellikle Pazarcık ve Eskişehir'de taşıyıcılar kooperatif inde çalışmaktadır hepsinin işi iyi Allah a şükür.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.