Afyon Emirdağ Bağlıca Köyü

Afyon Emirdağ Bağlıca Köyü

Bağlıca köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Emirdağ ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Bağlıca, Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesine bağlı bir köydür. Afyonkarahisar iline 90 km, Emirdağ ilçesine 20 km uzaklıktadır. köyde 450 yıllık bir camii vardır.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

"Göze" adı verilen kaynak suların çıktığı mesire yeri vardır. Aynı zamanda burada alabalık üretme tesisleri de bulunmaktadır. Bağlıca'da her türlü meyve ve sebze yetiştirilmektedir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün nüfusu:
2007    152
2000    274
1997    256

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ve ADSL internet erişimi olanağı vardır.

GSM kapsama alanındadır. Köyün içindeki yollar daha çok stabilizedir. Emirdağ-Çifteler arasındaki kara yoluna, düz uzanan, geniş, asfalt bir yol ile bağlıdır. Kuzey çıkışındaki dar asfalt yol ile diğer köylere ulaşım rahatlıkla mümkündür.

 


 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.