Afyon Emirdağ Beyören Köyü

Afyon Emirdağ Beyören Köyü

Beyören köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Emirdağ ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Beyören, Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesine bağlı bir köydür.Beyören köyü Rumeli göçmenidir. O tarihlerde Osmanlıya ait olan topraklar şu anda Bulgaristan sınırları içindedir.

Bulgaristanın Bozartsi bölgesinden, o günkü adıyle Hacıoğlu Pazarcık bölgesinden 1890'lı yıllarda Anadolu'ya, bugünkü köylerine yerleşmişlerdir. Köyün eski adı "Şükraniye"dir. Fakat köyün kurulduğu yerde ören kalıntıları olduğu için halk arasında "Hıssız Ören"'de denir.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Beyören köyü rumeli (Balkan) göçmeni olduğu için, Kırma, Dızmana ve kaymaklı biber kızartmaları en özel yemekleridir.Afyonkarahisar iline 100 km, Emirdağ ilçesine 26 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün nüfusu:
2000    100
1997    70

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köydeki genç nüfus genellikle Eskişehirde yerleşmiştir.

 

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 


Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.