Afyon Emirdağ Büyüktuğluk Köyü

Afyon Emirdağ Büyüktuğluk Köyü

Büyüktuğluk köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Emirdağ ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Büyüktuğluk, Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesine bağlı bir köydür.1700 lerde erzurum horasandan gelen neferoglu alisan bey mahtumu haci suleyman bey evlatlari tarafindan yayla olarak yerlesilmis 1946 tarihinde muhtarlik alarak koy olmustur.

Buraya ilk yerlesenler oztorun ertorun ozbahar ve ozgunes ler dir bu sulaleler ayni kokten gelip asagi ve yukari piribeyli kasabalari ile akrabalik baglari vardir daha genis bilgi icin AKSEHIR tapu ve nufus dairelerinden bilgi alabilirsiniz.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün yerlileri aslen Erzurumlu Türkmen Dadaştır.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Afyonkarahisar iline 110 Km., Emirdağ ilçesine 37 Km. uzaklıktadır. Köy İç Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Enlem: 39.003778 Boylam: 31.566296 Rakım: 901.4 metreKöyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2010    117
2000    228
1997    235

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Şekerpancarı,Ayçiçeği, Buğday, Arpa, Patates, Soğan yetiştirilmektedir. Büyükbaş hayvan olarak İnek,Dana; Küçükbaş hayvan olarak koyun beslenmektedir.

 

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 


 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.