Afyon Emirdağ Camili Köyü

Afyon Emirdağ Camili Köyü

Camili köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Emirdağ ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Camili, Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği hakkında rivayetlere göre civarda camisi olan tek köy olduğundan Camili köyü ismi verilmiştir. Ayrıca köyün bulunduğu mevkii (Kiremitçi Tepe) olarak da anılmaktadır.

Şu anki yerleşik köy halkı 1800'lü yılların sonunda ve 1900'lü yılların başında Bulgaristan'dan (1877-1950 yılları arasında Rumeliden gelen muhtelif göçmenler de Hisar, Salihler, Toklucak, Yarıkkaya, Umraniye, Ablak, Aydınyaka, Beyören, Camili, Eskiakören, Kılıçlar, Karayatak, Yusufağa, Topdere köylerine yerleşmişlerdir) göç ederek gelmiştir.

 

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Osmanlılar tarafından bu yöreye iskan edilmişlerdir. Köyün tamamı muhacir olup, köylünün büyük kısmı köydeki geçim şartları az olduğundan çevre illere (en fazla Eskişehir'e) göç vermiştir. Köyün Kuzey doğusunda biri büyük olmak üzere 3 adet höyük vardır. Köyün içinde de kazılarda antik mezarlara rastlanılmaktadır.

Bulgaristan Türkleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Köyün yemekleri arasında Sütlü tarhana, Kaymaklı kırma, sütlü çorba, sütlü biber, Dızmana, Çörekotlu ekmek ve yoğurt tatlısı bulunmaktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Afyonkarahisar iline 95 km, Emirdağ ilçesine 25 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2007    74
2000    122
1997    109

Köyün ekonomisi tarımdan sağlanmakta olup en çok buğday, arpa ve azda olsa yulaf ekilmektedir. 2000'li yıllardan sonra derin kuyular açılmış ve pancar, yonca ve az da olsa ay çiçeği ekimi yapılmaktadır. Tarım arazileri kıraç olduğundan her yıl ekim yapılamamaktadır.

Geçmiş yıllarda köyün kendine has ürünleri olarak karpuz ve kavun ekimi yapılmakta iken son yıllarda nüfusun yaşlılardan oluşması nedeniyle bu tür ekimler yapılamamaktadır. Hayvancılıkta en çok küçükbaş hayvan yetiştirilmekte olup, büyükbaş hayvancılık yok denecek kadar azdır.

 

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.