Afyon Emirdağ Gelincik Köyü

Afyon Emirdağ Gelincik Köyü

Gelincik hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Emirdağ ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Gelincik, Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesine bağlı bir köydür.Gelincik köyüne ilk defa Azerbaycan`nın Karabağ ilçesinden göç edilmiştir. Gelincik köyünden önce Bademli köyüne göç eden Azeri göçmenler daha sonra Gelincik köyüne yerleşmişlerdir. Köy Karabağ köylerinde en dürüst köydür.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Azerbaycan Oğuz Türkleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Köyün (gelenek) (görenekleri) ve (yemekleri) ise şunlardır:
Etli Pilav, Yaprak Sarması, Yoğurt Çorbası, Çılbır, Pampı, Yufka,Topalak,Bulgur Pilavı,Tarana corbası,kömbe,arabaşı,tırıt,dumbul,mantı vs.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Köyün Geleneksel Sporları Şunlardır: Futbol Saklanbaç MEHMET KAPLAN ALİ KAPLANAfyonkarahisar iline 110 km, Emirdağ ilçesine 40 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2000    211
1997    135

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır .kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.