Afyon Emirdağ Suvermez Köyü

Afyon Emirdağ Suvermez Köyü

Suvermez köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Emirdağ ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Suvermez, Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesine bağlı bir köydür.Bazı köylülerden edilen bilgilere göre düşman askerine zamanında su verilmediği için, köyün adı Suvermez köyü kalmıştır. Köye ilk Morcali Türkmenleri yerleşmiştir.

Daha sonra 18. yüzyılda o zamanlar Musul vilayeti'ne bağlı olan Rakka'dan Musacalı aşireti yerleştirilmiştir. Musacalı aşireti, büyük Bozulus aşiretinin Dulkadir kolundandır.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Afyonkarahisar iline 77 km, Emirdağ ilçesine 5 km uzaklıktadır.Eskisehire ise uzaklik mesafesi 110 km civarinda.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Köyün nüfusu:
2000    399
1997    399

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi mevcut olup faal durumdadır.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.