Afyon Emirdağ Yeniköy

Afyon Emirdağ Yeniköy

Yeniköy hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Emirdağ ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yeniköy, Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesine bağlı bir köydür.Köy, Emirdağ ilçesine bağlı Davulga nahiyesinden ayrılıp kurulduğunda Davulga'da kalanlar tarafından ALHAN köy olarak olarak telaffuz edilmiş daha sonraları "Yeni köy" olarak tanımlanmış ve sonradan da bu tanımlanma "Yeniköy" olarak resmi adına dönüşmüştür.

Köy halkı Karabağ Türkmenlerindendir.Köyde Azerbaycan ve Kerkük Türkçesi'ne geçiş Türkçesi olarakta tanımlanabilecek güzel bir Oğuz Türkçesi konuşulur. Halk fenotip olarak Türk Irkını olduğu gibi yansıtır. Türk soyunun çalışkan ve savaşçı özelliğini kültüründe yansıtmaktadır.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Yöresel Yemekler:Arabaşı Çorbası, Etli Sarma, Etli Bamya, Yoğurt Çorbası, Bükme, Tereyağlı Katmer, Pirinç Tatlısı, Yumak.Afyonkarahisar iline 102 km. uzaklıktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2009    795
2000    771
1997    850

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılık üzerine kuruludur.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde ilköğretim okulu vardır ve faaldir. Köyün içme suyu şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak faal değildir. Ayrıca, köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köye elektrik ve sabit telefon şebekeleri ulaşmıştır. 2008 yılından bu yana da kanalizasyon şebekesi vardır.

 


 

 


 

 


 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.