Afyon Evciler Altınova Köyü

Afyon Evciler Altınova Köyü

Altınova köyü hangi ilimizdedir? Altınova köyü haberleri için tıklayın ! Altınova köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Altınova köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Evciler Altınova köyüne nasıl gidilir? Afyon'un plaka kodu ne ?

Altınova köyü haberleri için tıklayın!  Altınova köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

AFYON'UN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Altınova, Afyonkarahisar ilinin Evciler ilçesine bağlı bir köydür. 1900'lü yıllarda Adana Toroslarından gelen bir grup Yörük tarafından kurulmuş bir köydür.

 

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR ? 

Afyonkarahisar'ın merkezine 138, Evciler ilçesine 6.9 km uzaklıktadır. Baraklı köyüne 6, maden köyüne 12, bozdağ köyüne 12 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde 1.000 dekarlık orman bulunup içerisinde piknik alanı vardır.Köyde büyükbaş hayvancılık ve süt üretimi köy ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır.Ayrıca küçükbaş hayvancılık ve kurbanlık üretimide yapılmaktadır. Köyde,2010 yılında açılmış olan bir ilkokul mevcuttur.. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır.

 

EGE BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 


 

 

ALTINOVA KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

ALTINOVA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Altınova köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Evciler Altınova köyüne nasıl gidilir? Altınova köyünde vefat edenler?

Altınova köyü resimleri, Altınova köyü Videoları, Altınova köyü facebook. Altınova köyü geçim kaynağı nedir? Altınova köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.