Afyon Hocalar Yağcı Köyü

Afyon Hocalar Yağcı Köyü

Yağcı köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Hocalar ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yağcı, Afyonkarahisar ilinin Hocalar ilçesine bağlı bir köydür.Yağcı bölgesine ilk yerleşen kişi Aydın ili bölgesinden olup , hayvancılıkla iştigal ettiğinden Yağcı köyünün bulunduğu yer ormanlık ve meralık olduğundan göçebe olarak bu yerde yazları konaklarmış.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Her yıl 300 kadar buzağısı olan bu kişi , hayvanlardan elde ettiği sütü , yoğurt , yoğurtu da ayran yapar , yağının da Afyon merkezine ve civar kasabalara götürerek satarmış. Ayrıca yağcı köyünde haşhaş üretimi yapılmakta olup haşhaşyağı üretimi 2000 yıllı ittibarıyla tamamem bitmiştir yağcı köyünde:

En fazla tarım ürünü kuru fasülye üretimi yapılmakta olup lezzet ve tat olarak meşhurdur Bu yüzden köyün adı öncelerinden Yağcının köyü sonra ise yağcı köyü olmuştur Deniz Seviyesinden Yüksekliği(1900 ile2000m )arasıdır.

Köyün geçmişi henüz yeni olmakla birlikte , köyümüz civarında yerleşim yerleri bulunmakta olup bizans dönemine ait kalıntılar ve paralara rastlanmaktadır.Afyonkarahisar'ın merkezine 117 km uzaklıktadır.Hocalar ilçesine 17 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün nüfusu:
2000    208
1997    209

Köyün ekonomisi tarımbahar aylarında mantar mantar ve hayvancılığa dayalıdır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde,bir öğretmenle birleştirilmiş sınıflarda eğitim veren bir ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Not :GSM şebekeleri köyde çalışmaktadır.

 


 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.