Afyon İhsaniye Basırlar Köyü

Afyon İhsaniye Basırlar Köyü

Basırlar köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin İhsaniye ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Basırlar, Afyon ilinin İhsaniye ilçesine bağlı bir köydür.Köyün geçmişi yaklaşık 1850'li yıllara dayanır. Aydın civarından göçen Yörük bir ailenin kurduğu köydür. Yerleşime uygun yapısı, ormanı, arazinin elverişli olması, bu Yörük aileyi yerleşik hayata geçirmiştir.

Özçınar soyadını, köyün yüzde 90'ı kullanmaktadır ki herkes birbiriyle akrabadır. Köyün tamamı Yörüktür. En büyük ailesi Özçınarlar'dır. Çevredeki Yörük köyleriyle akrabalıkları vardır. Özçınarlar, daha çok İzmir'de yaşamaktadırlar.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Eskişehir, Afyon ve Kütahya civarında 7 köy birinci dereceden birbiriyle akrabadır. II. Abdülhamid döneminde Karakeçili Yörüklerine uygulanan ayrıcalıklara istinaden büyük topraklar verilmişse de, o zamanlar hayvancılıkla uğraştıkları için topraklar değerlendirilmemiştir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Afyonkarahisar'ın merkezine 38, İhsaniye ilçesine 23 Km. uzaklıktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kışları Kasım ayı ile başlayıp Mart'a kadar süren kar yağışları hakimdir.

Köyün nüfusu:
2007    180
2000    156
1997    146

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.