Afyon İhsaniye Bayramaliler Köyü

Afyon İhsaniye Bayramaliler Köyü

Bayramaliler köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin İhsaniye ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Bayramaliler, Afyonkarahisar ilinin İhsaniye ilçesine bağlı bir köydür.Köyün tarihi hakkında bilgi yoktur. Bayramaliler köyü ismini Aydından gelmiş ve yörük olan Bayram oğlu Ali'den almıştır. Bayram oğlu Ali, köyü kendi adıyla kurmuştur.

Daha sonra Aydın'dan göçebe olarak diğerleri köye gelmiş ve yerleşmiştir. Köyün üst tarafında bulunan kale köye ayrı bir güzellik katar. Bu kale Bizans'lıların kalesidir. Kalede Bizanslılar tarafından üzerine yapılan yıkılmış surlar,evler,su kuyuları,mağaralar ve en önemlisi Demirli Kalesi ile yer altında gizli geçit olmasıdır.

Bu gizli geçitin taşlarla kapalı olmasıdır. Köyün çukurca mevkiinde Hititlilere ve birçok medeniyete ait kırk merdivenli,padişahlara ait ve yataklı mağaralar vardır. Köyde Taşlar üzerine çizilmiş hayvan resimleri vardır.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Afyonkarahisar'ın merkezine 48 km uzaklıktadır.İhsaniye ilçesine 13 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün nüfusu:
2000    374
1997    406

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.köyde hayvancılık azalıyor.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır ama faal değildir. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

KÖYDEN TURİZM YOLU GEÇER TARİHİ yerleri görülmeye değerdir.Sekemeç,leylek taşı,su deposu,ve bizans döneminde kullanılmış tarihi kale köyün en yüksek yerleridir.Köy imamı güzel faaliyetlerde bulunmuştur.

En yaşlısı melez ahmettir.85 yasında.Çevresinde 4baraj 1 göl bulunur.avcılık yaygındır.insanları sıcak kanlıdır,misafire hörmet gösterilir.mükemmel manzaraları vardır,havası temiz ve ferah verir insana.

 


 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.