Afyon İhsaniye Demirli Köyü

Afyon İhsaniye Demirli Köyü

Demirli köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin İhsaniye ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Demirli, Afyonkarahisar İlinin İhsaniye İlçesine bağlı küçük şirin bir köydür.Doğal ve tarihi güzellikleriyle gezip görülecek yerler arasında bir numaradır. Köyün yakınlarında Frigler zamanında yapılmış oyma taş kaleleri bulunmaktadır.

Bu mağra tipi kalelerin Bizans döneminde de kullanıldığı tespit edilmiştir. Köyümüz hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak istiyorsanız Facebooktan "AFYONLULAR DEMİRLİLİLER'i ziyaret edebilirsiniz."Fotoğraf ve videolar mevcuttur. https://www.facebook.com/demirli.koyu/photos_stream

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Afyonkarahisar'ın merkezine 45, İhsaniye ilçesine 10 km uzaklıktadır.Dağların arasında serin suları ve yeşil ormanlarıyla yaşamak için en ideal yerleşim merkezidir. Afyon-Eskişehir yoluna 5 km uzaklıkta olup köyümüze 3 yönden yol gelmektedir.Ulaşımı çok kolay erişilebilecek şekildedir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak ve kurak geçtiği için ürünlerden pek verim alınamamaktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün nüfusu:
2011    175
2000    205
1985    312

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır fakat fazla gelişmemiş ve fakir kalmıştır.Köy halkının büyük bir kısmı geçimini inşaat işçiliği veya benzer işçiliklerle sağlamaktadır.

Ama aynı zaman da tarım ve hayvancılığıda yapmaktadırlar.Haşhaş ekimi nedeniyle birçok kişiye emekli olma hakkı verildi ve köyümüzde emekli kişlerin sayısı da her geçen gün artmaktadır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün alt yapısı yetersizdir. Demirli İlkokulu 2014-2015 yılında eğitime tekrar açıldı. 9 öğrenci ile hizmet vermektedir. Köyde, evlerde içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı yoktur,PTT acentesi yoktur ama köydeki insanlara gelen paket mektup vb. perşembe günleri postacılar aracılığıyla getirilmektedir.

Herhangi bir şey gönderileceği zaman ise ilçedeki PTT şubesinden gönderilmektedir. Köyde sabit telefon hattı da vardır. Cep telefonları da çekmekte olup iletişim sağlanabilmektedir. Köyümüzde toprak evler mevcuttu ama son iki yıldır beton evler artmaya başladı.Köyde fark edilir derecede bir gelişme görülmektedir.

 


 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.