Afyon İhsaniye Hacıbeyli Köyü

Afyon İhsaniye Hacıbeyli Köyü

Hacıbeyli köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin İhsaniye ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Hacıbeyli, Afyonkarahisar ilinin İhsaniye ilçesine bağlı bir köydür.Yedi hacının bu köyü kurduğu ve isminin buradan geldiği bilinmektedir.Bu köyün yaklaşık 150 yıllık geçmişi olduğu söylenmektedir.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Afyonkarahisar'ın merkezine 51 Km. uzaklıktadır.İhsaniye ilçesine 16 Km. uzaklıktadır.Afyon-Kütahya karayoluna 4 Km. uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün nüfusu:
2007    1100
2000    712
1997    774

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ne kadar öyle zannedilse de de bu köyün insanları inşaat ustalığından para kazanmaktadır. Yutdışındaki şirketlerde çalışan kişiler çoktur. Yaklaşık 50 farklı ülkeye giden olmuştur.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur ama sağlık evi vardır o da faal değildir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.