Afyon İhsaniye Yenice Köyü

Afyon İhsaniye Yenice Köyü

Yenice köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin İhsaniye ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yenice, Afyonkarahisar ilinin İhsaniye ilçesine bağlı bir köydür. Köyün kuruluşu hakkında kesin bir bilgi olmamakla beraber Kuzey Kafkasya üzerinden önce Suriye ve daha sonra 1885 yılında bu bölgeye yerleştikleri sanılmaktadır.

Şimdiki adıyla Yenice Köyü 1885 yılında 8 hane olarak kurulmuştur. Köyün halkının Kuzey Kafkasya’nın Woçapşiye ili üzerinden geldikleri için ilk zamanlarda köye Woçapşiye adı verilmiştir. Daha sonra hükümet köye yenice ismini vermiştir.

Köye 1958 yılında bir sel gelmiştir ve büyük maddi zararlar vermiştir. Birçok hayvan telef olmuş, tarla ve bahçeler zarara uğramıştır.1959 yılında köye bir daha sel gelecek söylentileri çıkmış ve köy tepeye taşınarak 3 mahalleye ayrılmıştır.Afyonkarahisar'ın merkezine 34 km., İhsaniye ilçesine 16 km. uzaklıktadır.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2007    141
2000    132
1997    137

Köyün tamami Çerkeslerden oluşmaktadir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün ekonomisi: TARIMA dayalıdır.KÖYÜMÜZ TURİZME YATIRIMINA UYGUN ZAFER HAVAALANINA 14 KM, ANAYOLUNA 800 METRE UZAKLIKTA OLUP,TÜM YERLİ VE YABANCI YATIRIMCILARDAN;

EN AZ 750 MİLYON TL VEYA BİR MİLYAR TL YATIRIM YAPMALARINI BEKLİYORUZ.TERMAL SICAK KUYU SUYU HAVZALARINA 22 KM, KÖY İÇİNDE SICAK TERMAL SUYU BULUNMASI % 87 TAHMİN EDİLMEKTEDİR.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır ama faal değildir. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.