Afyon İscehisar Doğanlar Köyü

Afyon İscehisar Doğanlar Köyü

Doğanlar köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin İscehisar ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Doğanlar Köyü, Afyonkarahisar ili İscehisar ilçesine bağlı bir köydür.Köy dağlık arazi üzerine kurulmuştur. Köyün nüfusu 900 civarındadır, İlçe merkezine 10 km uzaklıktadır.

Köyün yolu asfalt ve geniştir.Ulaşım sorunu bulunmamaktadır. (Her gün köyden İscehisar İlçe merkezine 5-6 Minibüs ile işçi gelip gitmektedir.)

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün içi parke taşları ile döşenmiştir (Parke döşemeleri bazı bölümlerdedir ve her yıl devlet tarafından verilen taşlar döşenmektedir), Köyde 1 ilköğretim okulu (8. sınıf dahil), 1 Cami, 1 Köy Konağı, 2 Kahvehane ve 2 Bakkal mevcuttur.

Köyün geçim kaynakları tarım - hayvancılık ve Mermer işçiliğidir. İlçe merkezindeki mermer fabrikalarında da çok sayıda çalışan köylü mevcuttur.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen Giresunlular için yapılan Giresunlular şehitliği köy sınırları içinde Sivri tepe mevkiiinde bulunmaktadır, Köye uzaklığı yaklaşık 4 km dir, her yıl Ağustos ayının son haftasında Giresun halkı, Giresun Valiliğini ile Afyon Valiliği ve halkın katılımı ile (29 Ağustos) Zafer Bayramı dolayısıyla şehitlikte askeri ve mülki törenler yapılmaktadır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 


 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.