Afyon İscehisar Konarı Köyü

Afyon İscehisar Konarı Köyü

Konarı köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin İscehisar ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Konarı, Afyonkarahisar ilinin İscehisar ilçesine bağlı bir köydür. Gelişmeleri yakından takip etmek için https://www.facebook.com/#!/EYNEDiK ziyaret ediniz.

Köyümüze ilk yerleşimi yapan 1800'lü yıllarda HACI VELİ adlı şahıstır. Köyümüz yörük soylarından KARAKEÇİLİ olarak bilinen soydan gelmektedir. köyümüz genellikle göç veren bir yerdir. Köyümüzden diğer illere ve genellikle AFYON,ESKİŞEHİR, MANİSA başlıca göç yapılan yerlerdir.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Afyonkarahisar'ın merkezine 37 km uzaklıktadır.İscehisar ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Köyün nüfusu:
2011    989
2007    1170
2000    818
1997    770

Köyde halkın çoğunluğu tarımla uğraşmaktadır. Ayrıca pek çok kişi ilçede bulunan mermer sektöründe mermer ocakları ve fabrikalarında işçi olarak çalışmaktadır. Halkın bir kısmı ise çevre illerde yine mermer sektöründe çalışmaktadır.

Halkın gelir düzeyi kötü sayılmamakla birlikte orta seviyede kabul edilebilir. Köyün sosyal yaşantısı yok denebilecek düzeydedir. Sosyal ihtiyaçlar için bir mekan bulunmamaktadır. Halk geleneklerine bağlı ataerkil bir yapıdadır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde tarihi eser olarak Osmanlı döneminden kalma misafirhane olarak kullanılmış olan fakat şuanda atıl olan bir bina vardır. Halk arasında “Goca Oda” olarak bilinir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır faaldir. Köyün içme suyu şebekesi vardır.kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur ama sağlık evi vardır, faaldir . Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.