Afyon Sandıklı Celiloğlu Köyü

Afyon Sandıklı Celiloğlu Köyü

Celiloğlu köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Sandıklı ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Celiloğlu, Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının Celil isminde bir yörükten aldığı söylenir.Yemekleri; alacaş, katmer, bükme (otlu,pırasalı,patatesli ve yeşil mercimekli olarak taş fırında ya da sac üzerinde yapılan bir çeşit börek), patatesli köy ekmeği.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Düğün adetleri; düğünler genelde pazar günü yapılır. Cuma gecesi erkek evinde eğlence, kız evinde kına gecesi olur. Düğünden 15 gün öncesinden kız evinde gelin adayının eşyaları sergilenir.

Akrabaları evlenecek kızın çeyizine hediyelik eşya alırlar. Kızın çeyizi düğünden bir hafta önceden erkek tarafına götürülür ve ev süslenir.Afyonkarahisar iline 86 km, Sandıklı ilçesine 20 km, Sandıklı Hüdai Kaplıcalarına 3,5 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2010    104
2007    150
2000    226
1997    231

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Buğday, arpa, nohut, yeşil mercimek, haşhaş ve tütün ekimi yapılır.Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliği yapılır.

Köyün girişinde granit maden ocağı açılmıştır ancak şu an aktif değildir.Köyün yeraltı suları mineral bakımından zengindir. Çevre köylerden içme suyu için talep alır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.