Afyon Sandıklı Çiğiltepe Köyü

Afyon Sandıklı Çiğiltepe Köyü

Çiğiltepe köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Sandıklı ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Çiğiltepe, Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski ismi Hacan' dır. HACI HAN denildiği ve HACI HAN isminin zamanla Hacan'a dönüştüğüdür.

Köy kurucuları 1700 lü yıllarda Osmanlı Devletinin iskan politikasına bağlı olarak Antep Halep arasında yayla-kışlak geleneğini sürdürmekte olan konar göçer Bozulus Türkmen taifelerinden zorunlu iskan olarak Sandıklı civarına gönderilmiş ve ilk olarak başağaç yakınlarındaki anayola yakın dağ vadilerine yerleşmişler ancak eşkiya baskınlarından korunmak için şimdiki yerlerine yerleşmişlerdir.

Beydili, Avşar veya Kızık boylarından oldukları rivayet edilir.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün şimdiki adı ise Büyük Taarruz'daki buruk bir kahramanlık hikayesinin parçası olmuştur. Reşat (Çiğiltepe)

Köy halkının epey bir kısmı Sandıklı da ve , İzmir, Antalya, Aydın,Ankara, denizli gibi illerde ve Avusturya,Almanya,Fransa gibi ülkelerde gurbetci işci ve işveren olarak yaşamaktadırlar.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi tarhana corbasi ve yaprak sarmasi ayrica borekleri meshurdur.Düğün,nişan,sünnet düğünü eğlenceleri farklıdır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Afyonkarahisar iline 39 km, Sandıklı ilçesine 22 km uzaklıktadır.doğusunda Nuh Kasabası,Taşoluk Kasabası ve Serban Kasabası Güneyde Kızık Kasabası ve Sandıklı İlçesi Bulunmaktadır. Batısında Ekinhisar Köyü Ve Yolkonak Köyü Kuzeyinde Akharım Beldesi Bulunmaktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.nüfusun büyük bir bölümü yurt dışına çalışmaya gider.özellikle libya, kazakistan ve fransa ,almanya avusturya gibi şehirlere giderler.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi kullanılmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.