Afyon Sandıklı Çukurca Köyü

Afyon Sandıklı Çukurca Köyü

Çukurca köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Sandıklı ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Çukurca, Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi köyün dört tarafı dağlarla çevrili olduğu için çukur bir yerdedir.Köye ilk yerleşen ümmetler sülalesidir,yavaşlar söğütlüyayla , daha sonra çakmaklar sülalesi ve gamışlar sülalesi yerleşmiştir.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün yöresel yemeği patatesli börek. Köyde tarihi bilinmeyen yıkılmış bir kale vardır. köyün güney tarafında yeraltı mağaraları bulunmaktadır.köyün dört tarafı dağlarla çevrilidir. ormanlık bölgedir.

Afyonkarahisar iline 90 km, Sandıklı ilçesine 30 km uzaklıktadır.çevresinde akharım,kırka, çambeyli,yörükmezarı köyü,eldizan ve çetmi köylerine bağlantılı yol vardır.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Yıllara göre köy nüfus verileri:
2010    46
2007    49
2000    105
1997    76

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.

Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köyün içme suyu şebekesi vardır.köyün yollarının bazı bölümleri parke döşelidir.köy okulunun önünde çucuk parkı bulunmaktadır.

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.