Afyon Sandıklı Daylık Köyü

Afyon Sandıklı Daylık Köyü

Daylık köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Sandıklı ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Daylık, Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesine bağlı bir köydür.Rivayetlere göre köyün adının dayı ile yeğenin şimdiki harmanların bulunduğu mevkiye yerleşmesiyle oluştuğu söylenmektedir.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyde yapılan düğünler üç gün boyunca sürmektedir. Düğünlerde gelen misafirlere son gün düğün yemeği olarak ateşte kazanlar ile yapılan yemekler ikram edilmektedir(çorba,etli nohut,pilav,helva).

Bayramlarda köy halkı bayram namazından sonra kendi mahallesindeki odalarda toplanmakta, her evden gelen yemekler yenilmekte ve sonrasında hep birlikte bayramlaşma yapılmaktadır.

Yöresel yemekleri tarhana çorbası,katmer, bükme ve börek, hamırsız, dilim gaygana,haşgeşli pide, bazlama, hamuraşı, bulgur pilavı, saç eti, güveç, dolma (yaprak veya biber), baklava,t el kadayıf, helva (irmik veya un), kabak tatlısı, hoşaf.Afyonkarahisar iline 60 km, Sandıklı ilçesine 20 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Köyün nüfusu:
2010    200
2000    421
1997    367

Köyün ekonomisi tarım (şekerpançarı, patates, haşhaş, ayçiceği, nohut, arpa, buğday) ve hayvancılığa dayalıdır. Fakat son dönemlerde tarım çoğu bölgede olduğu gibi burada da tarım sektöründen hizmet sektörüne çok hızlı geçişler meydana gelmiştir.

Yaklaşık olarak Denizli'de 60-80 hane arası, İstanbul'da 100 hane, Kocaeli'de 15 yurdun değişik illerinde(Bursa, Turgutlu vs.) çalışmakta olan köylüler bulunmaktadır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde ilköğretim okulu vardır. ancak öğretim görevlisi yoktur Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık evi vardır, fakat hizmet verecek bir hemşiresi veya ebesi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.