Afyon Sandıklı Koçgazi Köyü

Afyon Sandıklı Koçgazi Köyü

Koçgazi köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Sandıklı ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Koçgazi, Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesine bağlı bir köydür.KOÇGAZİ KÖYÜ ADINI KÖY YAKININDA BULUNAN KOÇGAZİ BABA TÜRBESİNDEN ALMAKTADIR. KOÇGAZİ KÖYÜ İKİ YERLEŞİM YERİNDEN OLUŞMAKTADIR.

ESKİ YERLEŞİM YERİ KOÇGAZİ BABA TÜRBESİ YAKININDA BULUNAN(HALK DEYİMİYLE ESKİ KÖY)MEVKİSİDİR.İKİNCİ YERLEŞİM YERİ İSE (HALK DEYİMİYLE AŞAĞI KOÇGAZİ)MEVKİSİDİR.ESKİ KÖYDE SADECE BİR AİLE YAŞAMAKTADIR.

ESKİ KÖY 1950 DE TOPRAK KAYMASI SONUCU O DÖNEMİN BAŞBAKANI OLAN RAHMETLİK ADNAN MENDERS HÜKÜMETİ ŞİMDİKİ YERİNE TAŞIMIŞTIR.KOÇGAZİ KÖYÜNÜN YERLEŞİMİ BİR PLAN ÜZERİNE KURULMUŞTUR. KÖY HALKI HAYVANCILIKLA GEÇİMİNİ SAĞLAMAKTADIR.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Afyonkarahisar iline 75 km, Sandıklı ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Köyün nüfusu:
2010    92
2007    180
2000    170
1997    148

KÖYÜN EKONOMİSİ TARIM VE HAYVANCILIĞA DAYANMAKTADIR. KÖY HALKI GEÇİMİNİ HAYVANCIKLA SAĞLAMAKTADIR.HAYVANCILIK KÜÇÜKBAŞ ÜZERİNEDİR. KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK ATADAN GELEN BİR MESLEKTİR.

GELİŞMİŞ BİR ENTEGRE TESİSİ BULUNMAMAKTADIR. HAYVANCILIK GELİŞMEMİŞTİR.TARIMA BAKMAK İSTERSEK TARIMCILIK DA GELİŞMEMİŞTİR. ARAZİ YAPISI DALGALIDIR.SULU ARAZİSİ ÇOK AZDIR. KURU TARIM YAPILMAKTADIRTARIM ARAZİSİ GENİŞTİR.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.Ayrıca Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.