Afyon Sandıklı Kusura Köyü

Afyon Sandıklı Kusura Köyü

Kusura köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Sandıklı ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Kusura, Afyonkarahisar ilinin Sandıklı Ovası'nda bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Belde belediye teşkilatı 6360 sayılı kanun uyarınca 2014 yılında kapatılmıştır.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Kusura, güneyden Sandıklı'ya 13 km, güneybatıdan Afyonkarahisar iline 55 km mesafededir.Köyün iklimi karasal iklim alanı içindedir.Köyün gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur.

1990'lı yıllarda özellikle Avrupadan gelen yabancı turistler kazı yaparak, Hitit Prensine ait olduğu bilinen antik kazı alanı bulmuşlar. Şu anda kanunlar gereği antik kazı alanında kazı yapılması yasaktır.

Yıllara göre köy nüfus verileri:
2014    1700

Nüfusun büyük çoğunluğu Sandıklı ve Avrupa'da başta Almanya olmak üzere Fransa, Hollanda ve Avusturya gibi ülkelerde yaşamaktadırlar.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Bölgede tarım gelişmiştir; genellikle patates üretimi yaygındır.Beldede bir ilköğretim okulu, sağlık ocağı ve lojmanı, Belediye hizmet binası, iki tane Camii, Belediye eğlence parkı vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyonu vardır. PTT şubesi ve PTT acentası yoktur. Sağlık evi ve sağlık ocağı yoktur.

 


 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.