Afyon Sandıklı Odaköy

Afyon Sandıklı Odaköy

Odaköy hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Sandıklı ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Odaköy, Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının köyde köy odasının çokluğundan misafir odalarının çokluğundan geldiği söylentiler arasındadır. Bir de Osmanlı döneminde ordunun konuşlandığı ordu köyü olarak söylendiği zamanla Odaköy'ünü aldığı söylenir.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün genelde köy ekmeği çevre köylere göre meşhurdur ve kabuğu incedir. Ayrıca köyün katmer ve böreği meşhurdur. Köyde her yerde olduğu gibi bir kültür yozlaşması vardır.Okul 2007 yılında kapatılmıştır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Afyonkarahisar iline 75 km, Sandıklı ilçesine 14 km uzaklıktadır.Dodurga,Kozvan,Kırka,Emirhisarı,Alagöz,Daylık,Kınık,karasandıklı Komşu köyleridirKöyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri:
2010    270
2000    348
1997    317

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak 3. sınıfa kadar eğitim vermektedir. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. Atık su arıtma sistemi için ödenek gelmiş ancak köyü yönetenler trafında atık suyun toplandındığı alan birinci derece mera göterildiğinden arıtma sistemi yapılamamıştır.

Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi Vardır ama personel ataması yapılmamaktadır Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.