Afyon Sandıklı Soğucak Köyü

Afyon Sandıklı Soğucak Köyü

Soğucak köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Sandıklı ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Soğucak, Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesine bağlı bir köydür.Soğucak köyü 100 sene ya da daha once Bulgaristan'dan göç etmiş olup bir muhacir köyüdür. Köyün ismi Bulgaristan'dan göçmüş oldukları köyün isminden gelmektedir.

Hayvancılık ve tarımla geçimini sağlayan köylüler son yıllarda büyük şehirlere göç etmeye başlamışlardır. Bu yüzden köyün nüfusu oldukça azalmıştır.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün kültür ve gelenekleri hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.Afyonkarahisar iline 95 km, Sandıklı ilçesine 32 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, soğuk yayla iklimi etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Yıllara göre köy nüfus verileri:
2000    169
1997    138

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.