Afyon Sinanpaşa Ayvalı Köyü

Afyon Sinanpaşa Ayvalı Köyü

Ayvalı köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin Sinanpaşa ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Ayvalı, Afyonkarahisar ilinin Sinanpaşa ilçesine bağlı bir köydür.Köyün tarihi hakkında bilgi yoktur. KOYUN IMAMI HASAN KABAKCI dır.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Afyonkarahisar'ın merkezine 32 km uzaklıktadır.Sinanpaşa ilçesine 7 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. 2009 yılıdan sonra cevrede oluşan baraj ğölünün etkisiyle nem miktarı artmaktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Yıllara göre köy nüfus verileri:
2000    474
1997    473

Köyün ekonomisi tarım ve hayvançılığa dayalıdır.Köy nüfüsü yazın iş için gelerlerle dörde veye beşe katlanır.Genelde erkek nüfüs olup tarım faaliyetlerinden sonra terki diyar eder.Çevresinde akdeğirmen barajı kurulmuştur.Ayrıca orman arazisi olmak üzere en güzel otlak alanlar ayırılmıştır. Karayollarına taş çıkartılan cevherler ve bir adet taş işletmesi mevcuttur.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu vardır fakat kullanılmamaktadır taşımalı egıtımden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır.

Sağlık ocağı mevcut. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Yerleşim yeri olarak gelişmeye açık ancak göç vermesi dolasıyla duragan olan yerleşim yeri altyapı çalışmarının yapılmaya devam etmektedir.

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.