Ağlı Akdivan Köyü

Ağlı Akdivan Köyü

Akdivan Köyü haberleri, Ağlı Akdivan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Akdivan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Akdivan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ağlı Akdivan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akdivan köyü son dakika gelişmeleri, Akdivan köyüne özgü yemekler, Ağlı Akdivan köyünün tarihi, Akdivan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akdivan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akdivan, Kastamonu ilinin Ağlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akdivan Köyü Resimleri ve Akdivan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ağlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ağlı Kastamonu Arası Kaç Km? Ağlı Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Ağlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Abana Ağlı Köyünde doğan biri var mı? Ağlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akdivan, Kastamonu ilinin Ağlı ilçesine bağlı bir köydür.Köy, Çandaroğulları tarafından kurulmuştur.Yemekleri; samsu, ter ekmeği, gözleme, et ekmeği, pide, ekşimik ekmeği, kuyu kebabı vb.'dir .
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Ancak 1400m rakımda ve tamamen ormanlarla çevrili olduğundan kışlar uzun ve soğuk yazlar ise serin ve yağışlı bir iklim yapısına sahiptir. Kışları 3 m. civarında kar yağışı gayet olağandır. Her zaman yeşilin hakim olduğu köy, gerek kış turizmi için gerekse organik tarım için keşfedilmeyi bekleyen yerlerdendir. 2007 yılında bile henüz öküz ve karasabanla sürüm yapılan tarlaları, kağnı ile yapılan hasat işlemleri ve harman sürmenin düvenler le yapıldığı Türkiye'nin görülmeye değer çok nadir yerlerinden birisidir.
Köyün ekonomisi tarımorman ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde GSM hatları ile görüşme yapmak mümkündür.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.