Ağlı Tunuslar Köyü

Ağlı Tunuslar Köyü

Tunuslar Köyü haberleri, Ağlı Tunuslar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tunuslar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Tunuslar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ağlı Tunuslar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tunuslar köyü son dakika gelişmeleri, Tunuslar köyüne özgü yemekler, Ağlı Tunuslar köyünün tarihi, Tunuslar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tunuslar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tunuslar, Kastamonu ilinin Ağlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tunuslar Köyü Resimleri ve Tunuslar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ağlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ağlı Kastamonu Arası Kaç Km? Ağlı Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Ağlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Abana Ağlı Köyünde doğan biri var mı? Ağlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tunuslar, Kastamonu ilinin Ağlı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının hikâyesi rivayete göre:bu mevkiler düşman istilasında iken,fas ve tunustan askerler ve beraberinde mehmet ya da muhammed tunusi olduğu sanılan komutanın bu köye gelmesi ile başlar.bu mücadelede düşman kuvvetlerine karşı galip gelerek kendisine şehadet nasip olmuştur.muhammed tunusi söz konusu köy üzerindeki tepeye gömülür.kabrin bulunduğu bölgede herhangi bir bakım ve onarım söz konusu olmadığından,mezarı çevreleyen çandıların zamanla dağılıp yok olduğu söylenmektedir.şehit askerlerde,tepenin yamacına,yani şu anki adıyla fas tarlası diye bilinen yere gömülürler.hatta tunus büyük elçisi ve kastamonu valisi,belediye başkanı eşliğinde,köy yakınına yapılan "türk-tunus dostluk çeşmesi" isimli yapının açılışı için 2003 yılında tunuslar köyüne büyük bir kalabalıkla ,bu olayları doğrularcasına teşrif etmişlerdir.
13 Haziran 2008 Tarihinde Adalar Tunuslar Müsellimler Köylerinin ortaklaşa kurdukları derneğin yeni binasının açılışına katılan Tunus Ankara Büyük elçisi Cuma Gazi "İki kültürün ortak noktalarının çokluğuna ve bu ortak noktaları çoğaltarak Kastamonu Ağlı İlçesi ile kültürel bağların kuvvetlenmesi gerektiğini ifade etmiştir."
Kastamonu iline 59 km, Ağlı ilçesine 9 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.