Ağrı Diyadin Mollakara Köyü

Ağrı Diyadin Mollakara Köyü

Mollakara köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı'nın Diyadin iline bağlı bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

 

Mollakara, Ağrı ilinin Diyadin ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 65 km, Diyadin ilçesine 5 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Yüksek işsizlik ,kıt geçim kaynaklarının olması sebebiyle sürekli olarak dışarıya göç vermektedir.

Tarım olarak sadece buğday(tüm sene ekmek ihtiyacını karşılamak için),kışın da hayvanların besini sağlamak amacıyla saman tarımı yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır ancak öğrenci sayısı çok olduğundan dersler birleştirilmiş sınıflarda verilmektedir. yani sınıflar yetersiz...

Köyün içme suyu şebekesi vadır ve 13–14 km uzaktaki yaylalarından temin edilmektedir. ancak kanalizasyon şebekesi sistemi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değil aynı zamanda çokta kötüdür. köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 

VİDEOLAR İÇİN TIKLAYINIZ !!!

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.