Ağrı Diyadin Satıcılar Köyü

Ağrı Diyadin Satıcılar Köyü

Satıcılar köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı'nın Diyadin iline bağlı bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

 

Satıcılar, Ağrı ilinin Diyadin ilçesine bağlı bir köydür. Satıcılar köyünü ismi tarihi olarak farsça kökenli bir isimden gelir ki asıl köyün adı Bazırgandır.Eski ismini olan Bazırganın adı köyün yakınında olan İpekyolu'dan ismini almıştır.Bazırgan farsçada ticaret anlamına gelmektedir.

Köylerin isimleri değiştirilince ticaretle bağlantılı satıcılar düşünülmüş.Bazırgan da ticaret yolları üzerinde bulunduğu için tarihi İpek Yolundan bir konaklama alanı ile bu isim gelir. Köyün kültürü çeşitlilik göstermektedir.geleneksel olarak düğün ,nişan, sünnet, yas gibi durumlarda yetleşmiş adetler vardır. Ayrıca geleneksel yemekler örneğin keledoş , helise, keşke,gibi yemekler herkes tarafından yapılıyor.giyim özellikle yaşlılar tarafından hala geleneklere uyuluyor.erkekler moderin giyerler. kadınlarda kız ya da evli kadın durumuna göre giyinirler. 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyde makinalaşmadan önce yardımlaşma ile(imece) iş yapma yaygındı. Köy Diyadin)in kuzeynde kalır.Satıcılar Ağrı merkeze 61 km Diyadin'e 11 km uzaklıktadır.Köy Karasal iklim altındadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    
2000    1020
1997    768

VİDEOLAR İÇİN TIKLAYINIZ !!!

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ !!!

HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.