Ağrı Diyadin Şekerbulak Köyü

Ağrı Diyadin Şekerbulak Köyü

Şekerbulak köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı'nın Diyadin iline bağlı bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

 

Şekerbulak, Ağrı ilinin Diyadin ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adı köyün bulunduğu yere yakın bir yerde yerin altından çıkan tatlı sudan gelmiştir. 'Şeker' tatlı, 'bulak' da su anlamını taşımaktadır.

 

1920'li yıllarda başka köyden gelen yöre halkının burada yaşamasıyla köy kurulmuş. 1980'e kadar 50 hanenin yaşadığı köy şimdilerde işsizlik ve toprağın miras yoluyla küçülmesi, köy halkının % 75'ini Ağrı'ya ve büyük şehirlere göç etmeye zorlamıştır.

 

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri o yöreyle aynı özellikleri taşımaktadır. Ağrı iline 60 km, Diyadin ilçesine 30 km uzaklıktadır. Her sabah şehir merkezine servis olup yollar çakıllıdır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kışın don olayı fazla görülmez.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Kar yağışı fazladır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilk okul vardır. İlkokulun lojmanı olup kaloriferle ısıtılmaktadır. 7/24 sıcak su ve internet vardır. Elektrik kesilmelerine karşı jeneratör kullanılmaktadır.

 

Her sene yapılan kura ile bir hademe seçilip temizlik ve ısınma işiyle ilgilenilmektedir. Köyde cami olup imam evi yeniden inşa edilerek belli bir düzene koyulmuştur.

 

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    130
2000    154
1997    161

 

VİDEOLAR İÇİN TIKLAYINIZ !!!

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ !!!

HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.