Ağrı Diyadin Taşbasamak Köyü

Ağrı Diyadin Taşbasamak Köyü

Taşbasamak köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı'nın Diyadin iline bağlı bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

 

Taşbasamak, Ağrı ilinin Diyadin ilçesine bağlı bir köydür. Taşbasamak köyü Kürtçe ismi MÎRZÊCAN'dır. MÎRZÊCAN ismi köyün eski tarihinde yaşamış olan bir beyden yani bir mîr'den almıştır. MÎRZÊCAN köyün en varlıklı insanıydı. MÎRZÊCAN köyünün karşısında CANÊKIZ köyü vardır ve bir rivayete göre MÎRZÊCAN ve CANÊKIZ birbirlerine aşıktı. O köye bu yüzden bu köye Canêkız denmiştir Taşbasamak köyüne de MÎRZÊCAN denmiştir. 

 

Ağrı iline 71 km, Diyadin ilçesine 11 km uzaklıktadır. Köye 1 km uzaklıkta kaplıca bulunmaktadır. Bu kaplıcadaki şifalı sular romatizmaya, bel hastalıklarına ve birçok hastalığa iyi geldiği ispatlanmış.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. 

 

Köyde ilköğretim okulu vadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır fakat personel yoktur.Köye ulaşımı sağlayan yol staplize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    
2000    795
1997    751

 

VİDEOLAR İÇİN TIKLAYINIZ !!!

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ !!!

HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.