Ağrı Doğubeyazıt Çiftlikköy

Ağrı Doğubeyazıt Çiftlikköy

Çiftlikköy hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Çiftlikköy, Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesine bağlı bir köydür. Köy İbrahim Çoktin Bıro heskı telli, Hesesori Aşiretindan) kumutasında başlatılan Ağrı Dağı İsyanında hareket merkezi idi. Daha sonra yasak mıntıka yapıldı.

Yasak kaltıktan sonra yeniden yerleşim yeri olarak kullanılmaya başlandı. Hesesori Aşiretinin en kalabalık köyüdür. Çevrede en büyük köydür. Köyün Türkmen(Kurdava) ve Cebekümbet olmak üzere iki mezrası vardır.

Ağrı iline 109 km, Doğubayazıt ilçesine 12 km uzaklıktadır. Köyün üç coğrafik özelliği vardır. Birincisi kumluk, ikincisi sazlık alanı ve üçüncüsü dağlık alanıdır. Köyün iklimi, karasal iklimn etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vadır ama kullanılmakatdır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.