Ağrı Doğubeyazıt Eskisu Köyü

Ağrı Doğubeyazıt Eskisu Köyü

Eskisu Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Eskisu, Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adı iki tarafında akan eski iki akarsudan geliyor. Köy 3 aşireten oluşuyor; şeyhler serdariler, motiler nufusun üçte ikisi şeyhlerden oluşuyor. Köyün aslen müslüman kürt küyüdür. Köye bağlı bir mezra vardır ve o mezranın adı sini'dir. Eski adı bawxan'dır.

Ağrı iline 149, Doğubayazıt ilçesine 51 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu vardır. Sular 2008'den sonra evlerden akmaya başladı. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır fakat aktif değildir. Köye ulaşımı sağlayan yol güzeldir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Köyümüzde bütün cep telefonu şebekeleri vardır. Ayrıca köyümüzün merkezden ulaşımını köyde bir adet ve diğer köylerde 5 adet olmak üzere transit minübüslerle sağlanmaktadır. köyün bulunduğu alan doğal güzelikler bakımından eşsizdir.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.