Ağrı Doğubeyazıt Esnemez Köyü

Ağrı Doğubeyazıt Esnemez Köyü

Esnemez Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Esnemez, Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesine bağlı bir köydür. Köyün en meşur yemeği serun vede pancar yemeği vede rune niwişki,dir, birde KELEDOŞ. Aşiret sistemi vardır. Ağrı iline 120 km, Doğubayazıt ilçesine 30 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, sekiz yıllık eğitim veren sekiz dersliğe sahip üç katlı güzel bir okul bulunmaktadır. okul 18/02/2009 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır. Köyün içme suyu şebekesi bulunmaktadır. Ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi var . Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir 500 evi olan köy nasıl almaz yetkillere sesleniyorum yola asfalt yapın . Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.kışın dahi ilçeyle ulaşım kolay sağlanmaktadır. Köyün asıl ismi XARIK köyüdür, köyde birçok aşiret bulunmaktadır, MALA EMER MALARUTO, MALAŞİWİN; MALA KESİDE VE ŞEMSİKAN aşiretidir HEYDARAN kolundandır.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.