Ağrı Doğubeyazıt Gölyüzü Köyü

Ağrı Doğubeyazıt Gölyüzü Köyü

Gölyüzü Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Gölyüzü, Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesine bağlı bir köydür. Gölyüzü ya da Kürtçe ismi şexuli olup Arap kökenli şeyhler tarafından kurulmuştur. ismininde burada almaktadır. Köyün yöresel yemekleri avsira pivaz, selegeli se run, jejerun.

Köy ağrı dağı eteklerinde yer alıp, eski hamide alaylarının kışlasının da yer aldığı bir köydür. bu da şunu göstermektedir ki konumu gereği önemli bir yer olduğu görülüyor.Ağrı iline 106 km, Doğubayazıt ilçesine 9 km uzaklıktadır. Köye bağlı mezralar; Mir Ağıl, Bekir Ağıl, Yusuf Ağıl, ELe ve Çevirme mezralarıdır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ancak yazları turistler AĞRI DAĞI'na gelirler. Köy halkı büyük ölçüde geçimini bundan sağlamaktadır. Ancak kışları ise hayvancılık ile uğraşırlar.

Yazları turist, tarım ve haycancılık ile geçimlerini sağlarlar. Köyde bir okul vardır ancak bütün öğrenciler sadece bir sınıfta bulunmaktadır. Köyde okul hariç başka resmi ve sivil bir kurum bulunmamaktadır. Köyde su şebekesi yoktur. Yaz aylarında dere akar ancak kış aylarında ise kar eriterek su elde ederler. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.