Ağrı Doğubeyazıt Örtülü Köyü

Ağrı Doğubeyazıt Örtülü Köyü

Örtülü Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Örtülü, Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı Dağı (GİLÎDAX) direnişinin başlangıç yeri olan ORTİLÎ köyü saki aşiretine mensuptur. 90'lı yıllarda köyün Ağrı Dağı'ında bulunan yaylaları yasaklanmış ve şuan yasaklar kaldırılmış durumdadır.

Doğubayazıt iline 22 km uzaklıktadır. Ağrı Dağının eteklerine kurulmuş yaklaşık 400 haneye yakın bir köydür. Köyde tarım faaliyeti hiç yoktur, koyun tek geçim kaynağı hayvancılıktır. Köy halkı yazları Ağrı Dağındaki yaylalara çıkarlar, hayvancılık için bu çok önemlidir, 1990 lı yıllardan başlayarak güvenlik nedeniyle halkın yaylaya çıkılmasına izin verilmemektedir. Son yıllarda galiba tekrar halk yaylalara çıkabiliyor.

Köy tamamen SAKİ aşiretine mensuptur. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu vardır, eskiden ortaokul, ilkokul ve anaokulu vardı, daha sonra hepsi yıkıldı şuan bir ilköğretim okulu var ama malesef yeterli öğretmeni yok ve eskiden öğretmenler köyde kalıyor iken şimidi öğretmenler ilçeden okula gidip gelmekteler. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.