Ağrı Doğubeyazıt Subeşiği Köyü

Ağrı Doğubeyazıt Subeşiği Köyü

Subeşiği Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Subeşiği, Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 77 km, Doğubayazıt ilçesine 22 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Fakat son zamanlarda yanlış politikalar sonucu köyde tarım durma noktasına gelmiş,hayvancılık ise eskiye oranla çok gerilemiştir.Köyün ekonomisi daha çok gençlerin ve çocukların metropollerde(özellikle Eskişehir) inşaatlarda mevsimlik işçi olarak çalışmasına dayanmaktadır.

Zatoyanlar hala yayla kültürünü devam etmektedirler.İlkbaharda,yaklaşık üç ay hayvanlarını otlatmak amacıyla Diyadin platosundaki yaylalara göç ederler. Köyde, 5 yıllık eğitim veren bir ilkokul var.Öğrenciler 2.kademeyi taşımalı eğitim işe musun köyünde sürdürmektedirler.Köy iki mahallede oluşuyor. Köyün içme suyu şebekesimecuttur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi var fakat atıl durumdadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 2011 yılında köyde yaklaşık olarak 45 tane afet konutu yapılmıştır. Köy sazlık alanda kurulduğundan adına su beşiği denilmiş.

Köy yaklaşık olarak 120 yıllık bir geçmişe sahiptir.Yaklaşık son 25 yıldır köyden yoğun göç (nufusun yarısına yakını)olmuş. Eskişehir Mahmudiye ilçesi ismetpaşa köyü,Uşak Banaz bu köyden göç alan yerler arasındadır.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.