Ağrı Merkez Dokuztaş Köyü

Ağrı Merkez Dokuztaş Köyü

Dokuztaş köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı'nın Diyadin iline bağlı bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

 

Dokuztaş, Ağrı ilinin Diyadin ilçesine bağlı bir köydür. Köy adını etrafını saran genişlikleri 50 ile 100, yükseklikleri 100 ile 150 metreyi bulan büyük taşlardan almıştır. Bu taşların üzerlerinde eski medeniyetlere ait koyu ,tandır ,ev, mağaralar mevcuttur.Çevre köylerden insanlar yazları burayı ziyaret etmektedirler.

 

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg


Bu köy bıruki aşiretine mensup bir köydür. Yemek kültürleri çok geniştir. Genelikle misafirlere (goşt-bırınç)et-pilav sunulmaktadır.Buruki aşiretinin yemek kültürüdür. İmkanlar kısıtlı olduğu halde köyde okur yazar oranı hızla artmıştır. Köyde yetişen AŞIK İHSAN köyü içìn şu şiiri yazmıştır. Ağrı iline 84 km, Diyadin ilçesine 26 km uzaklıktadır. köyün nufüsu karasal iklimden dolayı ve geçim sıkıntısında dolayı azalmaktadır ençok köyün su sıkıntısından dolayı. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu vardır . Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak iki köy çeşmesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol çakıllı olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum