Ağrı Merkez Tezeren Köyü

Ağrı Merkez Tezeren Köyü

Tezeren köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

 

Tezeren, Ağrı ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Köy halkı Ahıska , Karapapak/Terekeme Türklerinden oluşmaktadır.Köy eski bir Ermeni Köyüdür.1915'te çıkarılan Ermeni Teçhir Kanunu ile Ermeniler göç etmiştir.Şimdiki nüfus ise bu süreçten sonra köye yerleşmiştir.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

ÇUKURALAN'IN COĞRAFİ YAPISI VE KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Ahıska Türkleri,Karapapak/Terekeme Türkleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler. Ağrı iline 15 km uzaklıktadır.Köyümüz bir dağın eteğine yerleşmiş vaziyettedir.Köyün uydudan görünümü linkte belirtilmiştir. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !

 

Nüfusun büyük bir kısmı ekonomik sebeplerle Kayseri ,İstanbul , İzmir , Bursa gibi büyük şehirlere göç etmiştir.Köy yurtdışına da göçler vermiştir. 

 

Yıllara göre köy nüfus verileri
2008    716
2005    
2000    
 

Köye son zamanlarda yeni bir okul ve cami yapılmıştır.  Anjelika Akbar Tezeren Köyü’ndeki okulun yapım projesi için konser vermiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.