Ağrı Patnos Yukarıgöçmez Köyü

Ağrı Patnos Yukarıgöçmez Köyü

Yukarıgöçmez Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yukarıgöçmez, Ağrı ilinin Patnos ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 90 km, Patnos ilçesine 10 km uzaklıktadır. Patnos barajı bu köyün sınırları içerisinde yer alır. Yeşil alanları, bahçe bostanları ile çok güzel bir çevre manzarasına sahiptir. Arzela,Gomık,Ava Zırav(İncesu) gibi mezralar Yukarı Göçmez (Zomika Jore) köyüne bağlı bulunmaktadır. Herhangi bir kan davası ya da kronik uyuşmazlığı yoktur. Köy ahalisinin tamamı Xeliki(Xelikan) aşiretine mensuptur. Köyde aşiret sistemi yaygındır. Bunlara örnek olarak düğünler,cenazeler ve merasim törenleridir.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Ancak köyün eski adı Zomika Jore'dir. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Yazları serin,kışları ise kuru soğuk ve aşırı yağış vardır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, AB katkılarıyla ilköğretim okulu inşa edilmiş ve bu okuldan çevre köy ve mezralar da yararlanmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi olmakla beraber aktif olarak kullanılamamaktadır. Ancak kanalizasyon şebekesi Yoktur.. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.