Ağrı’da Ipard’ Programının İlk İmzaları Atıldı

Ağrı’da Ipard’ Programının İlk İmzaları Atıldı

Ağrı'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPARD II) Programının ilk çağrısı sonucunda...

Ağrı'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPARD II) Programının ilk çağrısı sonucunda Ağrı'da sözleşme imzalamayı hak kazanan ilk projelerin imzaları atıldı.

TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, IPARD'ın 2'nci döneminin ilk proje çağrısına Ağrı'da 32 proje başvurusu alındığı belirtildi. Bunlardan sıralama kriterlerine göre yüksek puan alan projelerin seçilerek sözleşme imzalamaya hak kazandığı belirtilen açıklamada, 6'sı hayvancılık, 3'ü kırsal turizm projesi olmak üzere Ağrı'da toplam 9 projenin desteklemeye hak kazandığı ifade edildi. Ayrıca imzalanan toplam yatırım bütçesinin yaklaşık 11 milyon TL olduğu ve bu tutarın yaklaşık 7 milyon TL'sinin TKDK tarafından hibe olarak karşılanacağı açıklandı.

Destek almaya hak kazanan proje sahiplerine yönelik daha önce Ağrı'da bir otelde sözleşme süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılmış ve taslak sözleşmeler İl Koordinatörü Murat Keskin tarafından proje sahiplerine teslim edilmişti. Taslak sözleşmelerini inceleyen yatırım sahipleri daha sonra TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğünde sözleşmelerini imzaladılar. Bu aşamadan sonra proje faaliyetlerine başlayabilecek olan başvuru sahipleri projelerini tamamladıklarında yapmış oldukları harcamalara dair hak ettikleri hibe ödemelerini alabilecekler.

Ağrı’da Ipard’ Programının İlk İmzaları Atıldı

Ağrı’da Ipard’ Programının İlk İmzaları Atıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.