Ağrı’da mevzuat ve halkla ilişkiler eğitimi

Ağrı’da mevzuat ve halkla ilişkiler eğitimi

Ağrı Defterdarlığı personellerine 4 gün süren eğitimden sonra, Mevzuat Geliştirme ve Özel Yoklama Yetki Belgesi eğitimi verilerek katılımcılara Katılım...

Ağrı Defterdarlığı personellerine 4 gün süren eğitimden sonra, Mevzuat Geliştirme ve Özel Yoklama Yetki Belgesi eğitimi verilerek katılımcılara Katılım Belgesi verilerek eğitim tamamlandı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde sunulan Defterdarlığa ait 21 personele mali mevzuatın yanı sıra vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için Öğretim Görevlisi Canan Koçak tarafından halkla ilişkiler ve iletişim dersi verildi.

Defterdar Mehmet Tural tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Vergi denetiminin asıl amacı, vergi uygulamasında adaleti, vergi kayıp ve kaçağın en aza indirilmesi, kayıt dışı ekonominin kayda alınmasını, mükellefin vergi kanunlarına gönüllü uyumu sağlamaktır. Bu amacın gerçekleşmesi ise denetimlerin düzenli, etkin ve verimli bir şekilde planlanması, yürütülmesi ve sonuçlarının analiz edilerek gerekli tedbirlerin alınması ile mümkün olacaktır. Bu itibarla yapılacak denetimlerde uyulması gereken usul ve esasları düzenleyen 2017 yılı Denetim Planı hazırlanmış olup, Gelir İdaresi Başkanlığının 12.01.2017 tarih ve 681 sayılı olur'u ile yürürlüğe girmiştir" denildi.

Açıklamada, "Denetim planı ile Vergi Dairesi Başkanlığı ve Defterdarlıkların aynı sektörde aynı yöntem ve usullerle denetim yapmasının sağlanması, vergi inceleme ihtisasının gerektirmeyen mükellef bilincini ve gönüllü uyum seviyesinin artırmaya yönelik tespit edilen sektörlerde denetim yapılması ve denetim birimlerince kullanabilecek güncel verilerin sağlanması amaçlanmıştır. Bu kapsamda yapılacak vergi denetimlerinde görev alacak 21 personelimizin nitelik yönünden güçlendirilmesi amacıyla Defterdarlığımız tarafından personelimize 18-22 Eylül 2017 tarihleri arasında Mevzuat Geliştirme ve Özel Yoklama Yetki Belgesi Eğitimi verilmiş olup 22 Eylül 217 tarihinde katılımcılara Katılım Belgesi verilerek eğitim tamamlanmıştır" ifadelerine yer verildi" ifadelerine yer verildi.

Ağrı’da mevzuat ve halkla ilişkiler eğitimi

Ağrı’da mevzuat ve halkla ilişkiler eğitimi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.