“Aile Hekiminin Aldığı Rapor Sahte mi” Tartışması

“Aile Hekiminin Aldığı Rapor Sahte mi” Tartışması

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, cezaevinde aile hekimliği yapan Dr. Çağlar Özen, şiddetli karın ağrısı sonucu muayene olarak rapor aldı.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, cezaevinde aile hekimliği yapan Dr. Çağlar Özen, şiddetli karın ağrısı sonucu muayene olarak rapor aldı. Ancak İlçe Sağlık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak doktorun hastalık nedeniyle aldığı raporun sahte olup olmadığının araştırılmasını istedi. Duruma tepki gösteren Dr. Özen “30 yıldır bu işi yapıyorum, resmen sahtekârlıkla suçlandım. Karın ağrısından yerimde duramıyorum” dedi.

Mersin’de cezaevinde aile hekimliği yapan Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Çağlar Özen, hasta babasını tedavi için hastaneye götürüp getirirken kendisi de rahatsızlandı. Şiddetli karın ağrısı şikâyetiyle doktora başvuran Aile Hekimi Dr. Özen’e 5 gün rapor verildi. Ancak İlçe Sağlık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak Aile Hekimi Dr. Çağlar Özen’in raporunun heyete girmesi talebinde bulundu.

Annesi Alzheimer olan, babasının da ağır bir hastalığı bulunan Dr. Çağlar Özen, “30 yıldır aile hekimliği yapıyorum. Çok zor dönemlerden geçtiğim oldu ama çok gerekmedikçe asla izin dahi yapmadım. Aldığım rapor için heyete girmemin istenmesi benim için hakaret niteliği taşıyor. Bir nevi bana sahtekâr deniliyor. Şu anda bağırsağımın bir bölümünde balonlaşma var. Karnımın ağrısından duramıyorum, ishal atakları yaşıyorum. İlaç tedavisine başlandı. Hali hazırda bir hayat mücadelem var. Annem Alzheimer, babamın da ileri bir hastalığı var. Bütün bunlar, benim hastalanmam son derece insani durumlar. Neden böyle bir itham altında bırakıldığımı anlamıyorum. Değil rapor almak herhangi insani bir durum için izin dahi istese bir çalışan, bu izin verilmeli diye düşünüyorum. Hasta hasta hastane kapılarında beklettiler beni, heyete girdim. Heyet raporunu bekliyorum. Ama istirahat edeceğim 1 günümü daha çalmış oldular benden. Sağlık çalışanlarının uğradığı bu baskı ve mobbing, bu acımasız davranış ve tutumlar sona ermeli artık” dedi.

HEYET RAPORUNU BEKLİYOR

Aile Hekimi Dr. Çağlar Özen heyet raporunu bekliyor. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) yetkilileri da Dr. Özen’in yanında olduklarını ve konuyu yakından takip edeceklerini belirtti. Dr. Çağlar Özen’in pandemi döneminde büyük özveri ile çalıştığına, aynı anda çok fazla sorumluluk üstlenerek görev yaptığına değinen AHEF yetkilileri, izin hakkının anayasal bir hak olduğuna da dikkat çekti. Bir hekimin sağlık raporunun bu kadar sorgulanmasının, heyet raporu istenmesinin iyi niyet olarak görülemeyeceğini belirten AHEF yetkilileri , ağır şartlar altında görev yapan sağlık çalışanlarının değerinin bilinmesi tavsiyesinde bulundu. AHEF yetkilileri , Aile Hekimlerinin sağlık raporu almasına engel olmanın, izin haklarının verilmemesinin veya izin dönemlerine ilişkin ücretlerinin ödenmemesinin aile hekimlerinin motivasyon ve meslek sevgisine vurulacak ağır darbeler olacağının da altını çizdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.