Aile Hekimleri Şiddete Karşı Siyah Balon Uçurdu

Aile Hekimleri Şiddete Karşı Siyah Balon Uçurdu

Antalya’daki kongrede biraraya gelen aile hekimleri, sağlıkta şiddeti protesto etmek amacıyla siyah balon uçurdu. Aile hekimlerinin en büyük kongresi olan AHEKON, Türkiye’nin aile hekimlerinin katılımıyla başladı. Bu yıl 10. kez düzenlenen kongre, a

Antalya’daki kongrede biraraya gelen aile hekimleri, sağlıkta şiddeti protesto etmek amacıyla siyah balon uçurdu.

Aile hekimlerinin en büyük kongresi olan AHEKON, Türkiye’nin aile hekimlerinin katılımıyla başladı. Bu yıl 10. kez düzenlenen kongre, alanında önde gelen yerli ve yabancı akademisyenlerin de katılımıyla 13- 17 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya Belek’te gerçekleştiriliyor. 27.000 aile hekiminin ulusal kongresi olan AHEKON 2019’da, aile hekimleri, sahaya dönük olarak deneyimlerini, zorluklarını ve başarılarını paylaşıyor. Aile hekimleri, kongrenin ilk gününde, her geçen gün artan sağlıkta şiddete karşı, siyah balonları gökyüzüne bıraktı. Türkiye’nin Aile Hekimliği alanındaki en prestijli kongresi olan AHEKON, bu yıl 10. kez gerçekleştiriliyor. İçeriğinde, konferanslara, panellere, tartışmalı oturumlara ve aile hekimlerinin gelişimine yönelik farklı alanlarda kurslara yer verilen kongre, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Özlem Sezen’in konuşmasıyla başladı.
MESLEĞE SAYGILARI VE VİCDANLARI ARASINDA KALIYORLAR
Sağlıkta şiddete yönelik yaptığı konuşmasında Dr. Özlem Sezen şunları söyledi: “Ülkemiz aile hekimleri , hekimlik mesleğine olan saygıları ile vicdanları arasında kaldıkları önemli bir dönem noktasındalar artık . Toplumumuzun içinde bulunduğu ruh hali ve öfke dili biz hekimleri sona yaklaştırmıştır. Ne yazık ki, ülkemizde, sağlıklı bir toplumdan, gelecekten söz etmemiz mümkün değildir. Sağlıkta şiddetin her geçen gün artması, bizleri, mesleğimizi yapamaz hale getirmiştir. Hekimlik mesleğinin değersizleştirilmesini ve popülizm uğruna yok sayılan meslek şehitlerimize her geçen gün yenilerinin eklenmesini hazmedemiyoruz. Şiddetin sıradanlaşmasına göz yummamız mümkün değildir. Gerekli yasal düzenlemeler için her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Yıllar önce “beyaz” balonlarımızı gökyüzüne bırakırken ülkemiz insanlarının sağlıklı geleceği için umudumuz ve hayallerimiz vardı.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.